Tartaletka s lesným ovocím - Recept z dámskeho klubu
Cesto na tartaletku:
65g maslo
65g hnedý cukor
35 g cukor krupicový
25g vajcia celé
10g mlieko
9g perníkové korenie
125g múka hladká
1g prášok do pečiva
Štipka soli
Všetky ingrediencie spolu vymiesiť na cesto, nechať odležať v chladničke 12 hodín.
Krém
275g mlieko
1 ks vanilkový lusk
55g smotana na šľahanie
55g cukor krupicový
35g kukuričný škrob
120g žĺtka
75g bielka
5g prášok do pečiva
100g cukor krupicový
Mlieko, šlahačku a lusk priviesť do bodu varu, naliať postupne na žĺtka zmiešané s cukrom a kukuričným škrobom, a dať naspäť do hrnca – uvariť hustý krém, odtaviť do krému vmiešať vyšlahané bielka (s 5g prášku do pečiva a 100g cukrom), Krémom plniť tartaletky, na vrch krému poukladať lesné ovocie a spolu piecť 30-35 min na 160 C.
Tartaletka sa zdobí vyšľahanou šľahačkou, jemne osladenou, aby doladila celkovú chuť aj výzor.