Pomarančovo - kávový financier - Recept z dámskeho klubu

02.10.2022


Cesto


240 g maslo

288 g cukor krupicový

150 g mandľová múka

60 g múka hladká

15 g pomarančová kôra

20 g pomarančový džús

210 g bielka

 

Maslo jemne opražiť v hrnci do zlatista, suché ingrediencie spolu zmiešať, dať do robota, pridať maslo, džús, kôru, dobre vymiesiť, na záver primiešať bielka nevyšľahané. Cesto plniť do silikónových foriem.

 

Kávový krém

 

50g káva

112 g smotana na šľahanie

20 g glukózový sirup

140 g mliečna čokoláda

300 g smotana na šľahanie studená

 

Kávu rozdrviť, lúhovať v smotane na šľahanie, variť spolu s glukózovým sirupom do bodu varu, naliať na čokoládu cez sitko, nechať odstáť v chladničke prikryté cez noc, po 12tich hodinách vyšľahať.