Pomarančovo - kávový financier - Recept z dámskeho klubu
02.10.2022
Cesto
240 g maslo
288 g cukor krupicový
150 g mandľová múka
60 g múka hladká
15 g pomarančová kôra
20 g pomarančový džús
210 g bielka
Maslo jemne opražiť v hrnci do zlatista, suché ingrediencie spolu zmiešať, dať do robota, pridať maslo, džús, kôru, dobre vymiesiť, na záver primiešať bielka nevyšľahané. Cesto plniť do silikónových foriem.
Kávový krém
50g káva
112 g smotana na šľahanie
20 g glukózový sirup
140 g mliečna čokoláda
300 g smotana na šľahanie studená
Kávu rozdrviť, lúhovať v smotane na šľahanie, variť spolu s glukózovým sirupom do bodu varu, naliať na čokoládu cez sitko, nechať odstáť v chladničke prikryté cez noc, po 12tich hodinách vyšľahať.